No, da ti povem kar svojo (čisto resnično) zgodbo o tem.

V svoji zgodovini sem se srečeval s celo kopico mentalnih težav; od tistih povsem nedolžnih (otroških in najstniških) pa do kar resnih – tisti, ki me dobro poznajo bi kar pritrdili izrazu „mejno psihotičnih“, kot se poljudno reče stanju, ki ga psihologi strokovno poimenujejo „mejna osebnostna motnja“.

Nekatere so bile tako močne, da sem takrat potreboval celo strokovno pomoč, čeprav se znam sedaj tudi s takimi in hujšimi težavami soočiti sam in na povsem naraven način (beri: brez pomoči kemije oz. farmacije).

A o tem enkrat drugič, ko se bova že bolje poznala, saj sem ugotovil, da se večina ljudi ob tej temi (naravno-/samozdravljenje) zelo agresivno in negativno odzove, češ, kaj se grem, zakaj pravim neke zgodbice, ko pa to ni mogoče … Pojdiva sedaj raje na eno kavo s smehom 🙂

*************************************

V glavnem ena od malce novejših pogruntavščin mojih možganov je bila ta, da me med vožnjo z avtom vedno prepričujejo, da sem nekoga povozil – v križišču, na prehodu za pešce, v tistem delčku sekunde, ko nisem bil pozoren in sem prižgal radio ipd. Čeprav nisem čutil nobenega udarca, slišal nobenega krika, videl nobenega človeka in tudi, ko sem se ustavil, ni bil nihče razmazan na odbijaču 🙂

Stvar je prišla že tako daleč, da sem se včasih obrnil in šel pogledat nazaj … pa si moreš mislit … nihče ni ležal na cesti ali pa v jarku …

Za odpravo tega sem poizkusil ogromno stvari – pogovori pri psihologinji, terapija pri sicer super fajni coachinji, še k bioenergetiku sem šel … a pomagalo ni nič … Nova vožnja, novo pametovanje mojih možganov.

Potem pa sem naenkrat kar sam od sebe začel šteti vse svoje „žrtve“ in si zamišljati, kako izgledajo kot palačinke na cesti – kot v kakšni britanski črni komediji 🙂

Komu se bo to zdelo sicer vsaj neokusno (tudi meni se je od začetka), a dejansko gre za neko aktivnost, ki je podobna določenim psihoterapevtskih/coaching tehnikam, kjer si oseba težavo npr. vizualizira močno popačeno oz. karikirano, da ji s tem na nezavedni ravni zmanjša pomen oz. moč, le da je pri meni to v tem primeru prišlo povsem spontano ali nezavedno.

A s tem seveda ni nič narobe, lastna notranjost je najboljši terapevt (in pri telesnih težavah tudi zdravnik), le prepustiti se ji moramo – oz. „stopiti spet v stik s seboj“, kot se temu učeno reče.

*************************************

Torej, kot je napisano v uvodu … smeh je pol (mentalnega) zdravjadruga polovica pa je vsak sam – če te zanima kako, počakaj na naslednje novičke (obljubim, da bo sedaj minilo manj časa, da pridejo) ali pa mi odgovori na to sporočilo za kakšen pogovor, skupen izlet v gore ipd. 🙂

*************************************

Če pa te zanima bolj poglobljena in ciljno usmerjena aktivnost z menoj, pa naj ti povem, da imam na voljo tudi prave coachinge, kjer uspešno združujem tehnike nevrolingvističnega programiranja, psihoterapije, soulworka ipd. in seveda lastne ideje (tiste, ki sem jih spontano začel uporabljati pri svojih težavah, brez da bi se jih kje naučil, in so mi pomagale).

Ker je sedaj marsikdo prestrašen, nestrpen do bližnjih, s katerimi je nenehno v stiku, ali pa celo preventivno zaprt med štirimi stenami, za katere se zdi, da se vsak dan malo skrčijo, kar s seboj seveda prinese kopico težav, jaz pa se rad delam pametnega :), imam za coachinge trenutno viralno ceno 0 € (znižana iz 60 €) na eno srečanje. Če te zanima, odgovori na tole sporočilo, da se uskladiva.

Aja, srečanja običajno trajajo okoli 45-60 minut, prva ura pa traja nekaj dlje, ker morava najprej sploh ugotoviti, za kakšno težavo gre in če se bova ujela pri skupnem delu – ta del je tudi sicer brezplačen in, če ugotoviš, da se ne ujameva, nisi še pod nobeno obvezo, da morava nadaljevati z dejansko uro coachinga.

*************************************

Pa veliko dobre volje tudi v teh „bolanih“ dneh 🙂

Iztok

*************************************

PS: Si ob tega članka branju in glasnem smejanju opazila/-a kako se ti je vsaj za nekaj časa odvalil kamen težav od srca? Ko pa se ta spet privali nazaj, pa ponovno nasmehni se raj … Vaja dela mojstra! 🙂

PPS: Če si še nisi, si prenesi e-knjigo Zakaj ne dosegaš svojih ciljev in kako jih boš sedaj lažje (zadnja prenova 21. 6. 2019).